Ergometri

Sobni bicikl ergometar - Sa računarom koji meri vaše performanse

Kupovinom Gorilla Sports ergometra, dobićete bicikl sa kojim možete svakodnevno trenirati, nezavisno od toga kakvo je vreme napolju. Ergometri zauzimaju malo prostora, jednostavni su za upotrebu i koriste se pre svega za kondicione treninge.

Podesivi delovi, udobno sedište i uz to računar koji prikazuje sve važne podatke pružaju mogućnost treniranja na potpuno fleksibilan način, uz omiljenu muziku ili seriju. 

 

Šta je karakteristično za ergometre?

Kao kod običnih bicikala, ergometar se sastoji između ostalog od pedala, volana i sedišta. Pokreće se okretanjem pedala, koje su povezane sa zamajcem. Njegov otpor se može podešavati na više načina. Kompjuteri simuliraju rute različitog intenziteta i prikazuju postignute rezultate. U zavisnosti od modela, na pojedinim ergometrima moguće je podesiti visinu sedišta i ručki, kao i rastojanje između njih. Udoban položaj sprečava bol u leđima.

 

Koje su prednosti kompjutera za vežbanje?

Integrisani displej nudi mogućnost individualnog podešavanja različitih nivoa vežbi i odabira između programa sa različitim fokusom i nivoom opterećenja. U zavisnosti od verzije ekrana, na ekranu se može videti: 

 • Broj obrtaja u minuti
 • Ukupno i proteklo vreme 
 • Trenutno vreme
 • Pređeni kilometri i milje
 • Prosečnu i trenutnu brzinu
 • Puls i broj otkucaja srca
 • Aktuelni program i napredak u vežbanju

 

Za koga je namenjen ergometar? 

Sobni bicikli su pogodni za sve ljude, nezavisno od njihovog nivoa kondicije i starosti. Možete ga koristiti dok obavljate neki posao u sedećem položaju, za poboljšalje celokupne kondicije, za zagrevanje pre vežbanja, dok istovremeno trenirate svoju izdržljivost. Ako rado šetate ili trčite, imaćete takođe veliku korist od ergometra, jer on jača mišiće nogu.

 

Šta od opreme sadrži naš ergometar?

Sitnice poput držača za flašicu ili ekrana sa pozadinskim osvetljenjem značajno će uticati na kvalitet vašeg treninga. USB priključak za eBook, smartfon ili tablet i odgovarajući stalci za njih pružiće vam dodatnu pogodnost. Možete uživati u filmovima, knjigama, video zapisima ili serijama tokom treninga.

 

Koliko prostora zauzima ergometar?

Jedna od glavnih karakteristika ergometara je njihova mala zapremina. Ako nemate dovoljno prostora ili ne želite da vam ergometar stalno stoji negde na putu, preporučujemo vam da pogledate X-Frame bicikl marke Gorilla Sports, kojeg možete lako sklopiti i skloniti. 

 

Kako izgleda jedan idealan trening sa kardio spravama?

Nakon što ste namestili sedište na visinu koja vam odgovara, trebalo bi da krenete najpre sa lakšim treningom i da postepeno pratite otkucaje srca. Neki ergometri imaju već integrisan merač pulsa. Trake za merenje pulsa mogu pritom isto da se koriste. Intenzitet treninga zavisi od individualnog cilja. Da biste ostali u kondiciji trebalo bi da vežbate dva do tri puta nedeljno, sa malim ili srednjim opterećenjem. Da biste poboljšali svoju kondiciju, povećajte prvo trajanje treninga, pa tek onda broj i intenzitet istog.

 

Kakve ergometre nudi Gorilla Sports?

U Gorilla Sports radnji vas očekuje dobro osmišljen asortiman kvalitetnih ergometara za različite potrebe. Otkrićete:

 • Sobne bicikle sa kompjuterom za treniranje u sedećem i stojećem položaju, sa ručkama za bolju ravnotežu
 • Ergometre sa kontrolnom tablom i bez srednje/centralne šipke, različite namene i sa elektronski kontrolisanim magnetnim sistemom kočenja
 • Trenažere sa podesivim otporom i kompjuterom koji sadrži razne funkcije
 • Ležeće sobne biciklove bez srednje/centralne šipke i sa udobnim sedištem
 • Sklopive X-Frame ergometre i nesklopive ergometre sa udobnim sedištem

 

Koje prednosti nude ergometri?

Ergometri su potpuno jednostavni za korišćenje. Pored toga ne morate svaki put odlaziti u teretanu i sprava vam uvek stoji na raspolaganju. Čak i kada budete imali jako malo vremena za trening, lakše ćete izdvojiti tih 20 minuta za kratak trening, dok istovremeno gledate svoju omiljenu seriju. Na ovaj način aktivno doprinosite svom blagostanju i istovremeno povećavate svoju kondiciju. Ako ranije niste bili sportski fanatici, ergometar je idealna sprava s kojom ćete to postati. Ako preferirate trening snage, sobni bicikl je pogodna sprava da se pre treninga dobro zagrejete. Čak i ako ste ljubitelji sportova na otvorenom, ergometar može biti dobra zamena za njih tokom hladnih zimskih dana.

TEXT_TW_LOADING