Ovsena kaša sa bademom i bobičastim voćem

Zadovoljite potrebu za slatkim uz ukusnu ovsenu kašu u kombinaciji sa bademom i bobičastim voćem. Ovsena kaša je puna prirodnih sastojaka, koji će vas jako brzo zasititi. 

Bobičasto voće: Bobičasto voće, kao na primer maline ili borovnica je samo po sebi slatko. Sadrži fruktozu koja smanjuje želju za slatkišima.

Cimet: Dovoljno je pola kašičice cimeta da bi se oslobodio insulin i snizio nivo šećera u krvi. 

Pepermint (nana): Ovaj aromatični sastojak kontroliše apetit i smanjuje potrebu za slatkim.

Ovsene pahuljice: Sadrže ugljene hidrate, vlakna i proteine koji regulišu nivo šećera u krvi i usporavaju pražnjenje želuca, tako da vas duže drže sitim.

Sastojci:

  • 150 g ovsenih pahuljica
  • 400 ml vode
  • 200 ml bademovog mleka (ili mleka sa 1,5% mlečne masti)
  • 50 g neoljuštenog badema
  • 1 kašičica cimeta 
  • 1 kašičica meda
  • 100 g borovnice
  • 100 g jagoda
  • Listići nane

Način pripreme:

  • Prokuvajte vodu i stavite ovsene pahuljice da odmeknu. Dodajte bademovo mleko i med i ostavite oko 5-7 minuta na srednjoj vatri.
  • Operite voće i iseckajte jagode na četvrtine. 
  • Iseckajte badem na krupno.  
  • Kad se kaša ohladi, sipajte je u činiju i dodajte badem i bobičasto voće. Pospite kašu cimetom i listićima nane.