Opruge za tegove i osigurači

Osigurači i matice za šipku za sigurniji trening

Uz osigurače i matice za šipku vaši tegovi će uvek biti sigurni i fiksirani.
 

Opruge i osigurači su veoma značajan deo dodatne opreme iz razloga što doprinose bezbednosti prilikom treninga

Pored toga što štite od povreda, lako se i koriste. 

 

Zvezdasti osigurači

Kako postoje različite vrste šipki, tako postoje i različite vrste osigurača za šipke. Prilikom odabira osigurača veoma je bitno pogledati karakteristike šipke. Ukoliko trenirate sa više različitih šipki, preporučuje se da za svaku imate odgovarajući osigurač. 

 

Klasične i praktične opruge

Opruge su veoma popularne u teretanama, a, kako vreme odmiče, postaju veoma popularne i za treninge kod kuće. Veoma su savitljive pa se njima lako rukuje. Neke su izrađene od hroma, a neke imaju kao dodatak i plastične ručice. 

Ukoliko često menjate diskove tokom treninga, ove opruge su pravi izbor za vas. 

 

Zvezdasti osigurači sa navojem

Zvezdastim osiguračima se takođe vrlo lako rukuje. Za razliku od opruga, zvezdasti osigurači se zavrću. Na svakom modelu je tačno vidljiv smer navoja, pa samim tim neće doći do komplikacija. 

 

Plastični osigurači i opruge

Iako je većina opruga i osigurača napravljena od hroma, postoje i plastični modeli. I pored toga što su od napravljeni od plastike, ovi osigurači i opruge pružaju maksimalnu sigurnost pri svakom treningu. Njihove dve najveće prednosti su: 

  • Guma ugrađena u unutrašnjost osigurača
  • Moderan klik sistem

 

Šta je zajedničko svim oprugama i osiguračima?

Kao što je već navedeno, opruge i osigurači se proizvode od različitih materijala i u raznim dimenzijama. Međutim, kvalitetne opruge i osigurači imaju sledeće karakteristike:

  • Dug vek trajanja
  • Stabilnost 
  • Jednostavno rukovanje

 

Opruge i osigurači kao oprema za različite šipke

Benč klupa nije jedino mesto gde se zatežu diskovi. Opruge i osigurači su isto tako korisni i pri vežbanju tricepsa ili na skot klupi. Bez obzira na to da li vežbate sa dugom ili kratkom šipkom, sve dok su diskovi na njima na pravi način osigurani, sve je pod kontrolom.

TEXT_TW_LOADING