Zaštitne prostirke i obloge

Zaštitne prostirke - Višenamenska oprema za udobnu kućnu teretanu

Popularne zaštitne prostirke predstavljaju neophodan dodatak koji se koristi u različite svrhe.

Zaštitne podloge su idealno rešenje za čuvanje prostora u kome vežbate. Zahvaljujući svom sastavu i dizajnu, lako se ukalapaju i uz njih ćete imati jednu brigu manje.

 

Zaštitke prostirke i obloge u različitim bojama

Ove prostirke i obloge nisu značajne samo zbog zaštite koju pružaju, nego i zbog toga što će prostor u kome se trenira učiniti mnogo lepšim. Ukoliko trenirate u maloj prostoriji, pribegavajte svetlijim bojama koje će vašu prostoriju vizuelno učiniti većom. Sa druge strane, u većim prostorijama se preporučuje korišćenje crnih prostirki i podloga. 

 

Zaštitne prostirke i obloge u setu

Zahvaljujući velikom izboru setova, lako ćete odabrati pravi za vašu prostoriju. Lako se sklapaju i prilagođavaju veličini prostorije u kojoj vežbate. 

Prednosti zaštitnih prostirki i podloga: 

  • Štite pod, pre svega pri treningu sa tegovima i šipkama
  • Pružaju udobnost tokom joge i pilatesa
  • Ulepšavaju svaku kućnu teretanu

 

Zaštitne prostirke i obloge sa ravnim ivicama

Ove prostirke se sklapaju kao puzle. Shodno tome, njihovi krajevi nisu ravni. Da ne bi došlo do spoticanja i povreda, postoje obloge sa jednom ravnom stranom, koje služe kao ivice. 

 

Vizuelna granica 

Uz podloge se može napraviti jasna granica između delova prostorije koje koristite za različite vrste treninga. Možete kombinovati više dezena ili jednostavno koristiti jedan dezen u kombinaciji sa podom vaše prostorije. 

 

Zaštitne prostirke i obloge u bodibildingu

Ukoliko trenirate sa tegovima, sigurno vam se desilo da ih sa velike visine spustite naglo na pod ili da vam tegovi stoje na istom mestu. U tom slučaju, jasno je da pod trpi određeno opterećenje koje dovodi do oštećenja. Podloge iz našeg asortimana su dizajnirane tako da ubalažavaju jača spuštanja teških predmeta na pod i na taj način ga štite. 

 

Za udobniji trening

Kao što smo već naveli, ove prostirke i obloge se ne koriste samo u bodibildingu, nego i tokom treninga joge, pilatesa, ali i nakon treninga kao podloga za istezanje mišića i opuštanje. Njihova funkcija je da obezbede udobnost i zaštitu zglobova. Takođe, sprečavaju klizanje tokom izvršavanja određenih vežbi, tako da možete u potpunosti uživati u treningu.

 

Zaštitne prostirke i obloge različitog dizajna

Osim zaštite i bezbednosti koju ove prostirke pružaju, bitan je i njihov dizajn. U ponudi imamo različite vrste među kojima će se sigurno naći neka koja će vam se dopasti i koju ćete odabrati da upotpuni vaš kutak za vežbanje.

 

Održavanje zaštitnih prostirki i obloga

Jedna od karakteristika ovih prostirki i obloga je njihovo lako održavanje i uklanjanje nastalih mrlja (prosuto piće, znoj). Sve što vam je potrebno je vlažna krpa. Ukoliko vodite računa o prostirci, produžavate i njeno trajanje. 

Pored jednostavnog održavanja, ove prostirke se lako mogu i odložiti, a da pritom ne zauzimaju mnogo prostora.

 

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine zaštitnih prostirki i obloga?

Određeni setovi prostirki imaju ivice koje je potrebno uklapati. Ukoliko planirate da u nekom trenutku proširite podlogu, obratite pažnju na set koji birate. 

Takođe, povedite računa i o boji podloge, kako bi se poklopila sa onom koju već imate. 

TEXT_TW_LOADING