Vijače

Vijače za početnike i profesionalce - Za aerobik, kros trening i fitnes

Mislite da su vijače samo za decu? Potpuno suprotno: Preskakanje vijače je posebna sportska disciplina, u svetu poznatija i kao rope skipping koja donosi ogromne benefite.

Istina je, ne morate uopšte biti profesionalni sportista da biste trenirali sa vijačom; korisna je i kod zagrevanja (na primer pre boksa), ali i kod kros treninga i jača ne samo izdržljivost, nego i kondiciju. 

 

Kupovina vijače - Od plastičnih pa sve do kožnih vijača

Jedan, dva, tri, četiri… Koliko puta možete da preskočite? Skakanje je jedna lagana sportska disciplina i namenjena je kako početnicima, tako i iskusnim sportistima. Za uspeh je važan pravi trenutak i dovoljna kondicija, koju ćete svakako redovnim treningom nadograđivati. Pritom morate voditi računa da ne skačete previše nisko, jer se inače možete zapetljati. Isto tako ne bi trebalo razvlačiti vijaču previše, jer ćete tako izgubiti na brzini. Početnicima se preporučuju teže vijače, kao na primer plastične, koje se mogu lakše kontrolisati. Profesionalci treniraju sa lakšim vijačama (kombinacija sa žicom), sa kojima je moguće dostići veliku brzinu - vijače tog tipa zahtevaju, međutim, odgovarajuću koordinaciju tela. Uz pomoć njih možete pored brzine preskakanja vežbati još i svoju ravnotežu.

 

Vijače za odrasle - Za trening kondicije i izdržljivosti 

Pomoću kardio treninga povećati izdržljivost i izgubiti što više kalorija - Da li tako piše i u vašem planu za trening? Onda iskoristite prednosti vijače i približite se svom cilju. Preskakanje vijače ima između ostalog i pozitivan uticaj na kardiovaskularni sistem. U našoj Gorilla Sports online prodavnici možete pronaći plastične i žičane vijače, različitih boja, dužine i debljine. 

Puno zabave vam želimo sa vašim novim Gorilla Sports proizvodom!

TEXT_TW_LOADING