Bokserske rukavice

Rukavice za boks - Za neophodnu zaštitu, stabilnost i pokretljivost

Preduslov za svaki dobar trening boksa, kik boksa, MMA i drugih borilačkih veština su kvalitetne rukavice koje pružaju neophodnu potporu.

Bez obzira na to da li trenirate sa sparing partnerom ili sami, uz vreću, morate imati odgovarajuće bokserske rukavice koje će vam olakšati trening. Kriterijumi za odabir pravih bokserskih rukavica su veoma raznovrsni i sigurno ćete pronaći nešto što baš vama odgovara. 


Modeli bokserskih rukavica
Bilo da ste početnik ili profesionalac, lako ćete primetiti razliku između različitih modela bokserskih rukavica. Tako postoje:

  • Bokserske rukavice različitih boja i dizajna
  • Bokserske rukavice različite težine
  • Bokserske rukavice različite veličine

Za sve one koji tek kreću sa treninzima, predlažu se lakši modeli bokserskih rukavica, a nakon nekog vremena se mogu birati i teži modeli. 


Bokserske rukavice u setu
Ukoliko planirate da trenirate od kuće, samo rukavice neće biti dovoljne. U tom slučaju vam je potrebna i vreća i kruška. Zahvaljujući treninzima boksa, izvežbaćete brzinu udarca i preciznost. Zato je dobro koristiti krušku u kombinaciji sa vrećom. 
Setovi Gorilla Sports opreme za boks su sastavljeni tako da ćete u njima naći sve što vam je neophodno za savršen trening. Pored kruške i vreće za boks, u pojedine setove uključena je i vijača. 


Na šta bi trebalo obratiti pažnju prilikom kupovine bokserskih rukavica?
Od bokserskih rukavica se uvek mnogo očekuje. Pored udobnosti i velike izdržljivosti, moraju ispunjavati još nekoliko kriterijuma:

  • Moraju da budu stabilne
  • Moraju da budu izrađene od kvalitetnog materijala 
  • Moraju da budu dobro napunjene
  • Moraju fiksirati palac i ručni zglob
  • Moraju imati anatomski oblik

Radi lakšeg skidanja i fiksiranja, većina modela je opremljena čičak trakom. Pri kupovini posebno povedite računa o veličini rukavica, jer one ne bi smele da budu ni previše velike, a ni previše male.


Tanje ili deblje rukavice?
Danas se bokserske rukavice pre svega razlikuju prema postavi. Pritom, razlikujemo obično rukavice sa tanjom ili debljom postavom. Prvi tip rukavica se pre svega koristi tokom treninga sa vrećama ili kruškama. Razlog tome je što se kod takvih treninga najviše vodi računa o tehnici udarca, a manje o intenzitetu. Sa druge strane, ako boksujete protiv pravog protivnika, bilo bi bolje koristiti deblje rukavice, jer će vam pružiti dovoljno visok nivo zaštite i sprečiti moguće povrede. 


Koje prednosti imaju bokserske rukavice?
Boks trening je verovatno jedan od najklasičnijih treninga. Pritom ne sagorevate samo veliki broj kalorija, već povećavate i svoju izdržljivost i kondiciju. Pored toga vežbate i koordinaciju tela. Sve ovo nabrojano je mnogo lakše postići uz pomoć bokserskih rukavica, jer bez njih treninzi mogu da postanu veoma neugodni. Bokserske rukavice sprečavaju bolove i moguće povrede i zahvaljujući njima možee da trenirate pravilno i bezbedno.

TEXT_TW_LOADING