Bokserske vreće

Kako pronaći odgovarajuću boksersku vreću za efikasan trening u svoja četiri zida?

Trening sa džakom za boks je izuzetno efikasan. Pomaže pri skidanju kilograma, u ublažavanju stresa, izgradnji mišića, a često i za poboljšanje kondicije.
 

Već pri prvom pogledu na naš asortiman primetićete da postoje različite vreće za udaranje koje se pretežno razlikuju po veličini i težini. Različiti modeli vreća pogodni su za optimizaciju vašeg treninga.


Koje vrste bokserskih vreća postoje? 
Pre samog odabira vreće za boks, potrebno je informisati se koji sve modeli postoje. Na raspolaganju je 6 različitih modela: Viseća bokserska vreća, samostojeća bokserska vreća, kruška za boks, samostojeća kruška za udaranje, dvostruka brza lopta i samostojeća lutka za udaranje. Svaki od ovih bokserskih rekvizita ima svoje prednosti. 


Viseća bokserska vreća 
Ovde se radi o bokserskoj vreći presvučenoj kožom i pričvršćenoj za plafon ili zid. Sa ovom vrećom možete trenirati različite tehnike udarca, u zavisnosti od njene veličine. Potrebno vam je oko 6 kvadratnih metara slobodnog prostora oko nje da bi trening bio siguran. Ako želite da usavršavate tehniku udaranja, preporučujemo vreću veličine 100 cm. Vreće iz ove kategorije mogu da budu napunjene ili nenapunjene.


Samostojeća bokserska vreća
Ova vreća je idealna za sve one koji ne mogu da pričvrste boksersku vreću za plafon ili žele što fleksibilnije da treniraju. Samostojeća vreća vam nudi mogućnost da poradite na tehnikama udaranja i kondiciji. Za nju je potrebna površina od 4 kvadratna metra, a da biste joj mogli pristupiti sa svih strana, potrebno vam je oko 6-8 kvadratnih metara. 


Kruška za udaranje
Kruška za udaranje, ili speed ball kako je mnogi zovu, izuzetno je pogodna za vežbanje brzog udaranja. Ova vreća zahteva relativno malo prostora, obično samo oko 2 kvadratna metra. Obično je pričvršćena za plafon.


Samostojeća kruška za udaranje
Samostojeća kruška za udaranje je kožna lopta na fleksibilnom postolju. Sa ovim rekvizitom možete trenirati različite tehnike udaranja na prilično malom prostoru od oko 2 kvadratna metra. Pogodna je za veliki broj vežbi i lako se montira. ​


Dvostruka brza lopta

Sa ovim interesantnim rekvizitom možete raditi vežbe skoro kao sa pravim protivnikom. Vibracije ove dvostruke lopte omogućavaju trening pri kojem usavršavate vaše tehnike udaranja i izbegavanje udaraca. Za nju je potrebno oko 6 kvadratnih metara slobodnog prostora

 

Samostojeća lutka za udaranje

Sa ovom lutkom je moguće trenirati gotovo sve borilačke veštine. Pogodna je za različite tehnike udaranja. Zbog svog karakterističnog izgleda odaje realističnu sliku protivnika. Ovaj model zahteva prostor od 4 do 8 kvadratnih metara

 

Najbolja težina i materijal bokserske vreće
Tokom izbora modela bokserske vreće, težina i materijal igraju takođe jako važnu ulogu. Za početnike je pogodnija vreća manje težine. Na taj način se poboljšava tehnika udaranja. Takođe bi trebalo obratiti pažnju i na materijal kojim je vreća napunjena. Obično su to ostaci tkanine i kože, pena ili plastične granule. Spoljašnji materijal je najčešće napravljen od kože, sintetičke kože, platna ili najlona. Izbor materijala najviše zavisi od vašeg ličnog ukusa.

TEXT_TW_LOADING