Diskovi

Diskovi za jačanje mišića i koordinacioni trening

Tegovi se koriste u mnoge svrhe, u aerobiku, teretani ili na takmičenjima. Međutim, veoma je bitno izabrati prave diskove za trening sa šipkom i zbog toga ćete u našoj ponudi pronaći sve što vam je potrebno.

Karakteristike različitih diskova

Diskovi se dele u dve grupe. Jednu čine diskovi sa manjom težinom, koji se koriste u kondicionom treningu i u gimnastici a onu drugu diskovi velike težine, koji se koriste pri vežbanju mišića i snage.  
Skoro svi diskovi su napravljeni od čelika, hromirani ili obloženi gumom. Guma ih štiti od rđe, pod od ogrebotina a nas od neprijatnih zvukova. Kod hromiranih tegova je između ostalog važan i izgled. Izgledaju jako ispolirano i iz tog razloga su jako privlačni. Diskovi se koriste u jako velikom broju vežbi. Iz tog razloga dostupni su u različitoj težini: od 0,5 do 50 kg. To vam pruža mogućnost da redovno podešavate težinu koja vam odgovara.

 

Gorilla Sports diskovi

U našoj prodavnici ćete naći diskove za šipke prečnika od 30 ili 50 mm. Birajte između diskova različitog materijala i različite težine, od 0,5 do 50 kg. Nudimo vam diskove od čelika, gume i plastike.

 

Plastični diskovi  

Plastični diskovi se često koriste u teretanama iz tri razloga: Izdržljivi su, ne proizvode neprijatne zvukove i ne ostavljaju ogrebotine na podu. Ove karakteristike se mogu primetiti i u kućnim teretanama, jer mnogima je bitno da ne oštete pod i ne smetaju svojim komšijama. Gorilla Sports diskovi su zahvaljujući njihovoj formi izuzetno kompaktni. Takođe, Gorilla Sports nudi još bolju varijantu, a to su diskovi sa dodatnim rukohvatima, koji su još jači i izdržljiviji imogu se koristiti pojedinačno bez šipki.

 

Čelični diskovi

Diskovi napravljeni od masivnog i plastificiranog čelika privlače pažnju svojim poznatim zvukom pri skidanju i nameštanju na šipku. Zahvaljujući ergonomičnim ivicama, ovi diskovi su posebno udobni za držanje. I ova vrsta diskova poseduje dodatni rukohvat, tako da ih možete i bez šipke koristiti.

 

Gumeni diskovi

Korišćenjem naših čeličnih diskova nikad neće doći do oštećenja poda i neprijatnih zvukova. Razlog leži u tome što su obloženi kvalitetnom gumom. Čak ako se ponekad umorite i ne uhvatite disk koji padne na pod, nećete time načiniti nikakvu štetu. I diskovi sa dodatnim rukohvatom su obloženi gumom i poseduju tri rupe, radi lakšeg transporta. Da biste ih lakše prepoznavali, svi diskovi su različite boje.

 

Hromirani diskovi

Hromirani diskovi su još sedamdesetih godina prošlog veka bili prava atrakcija kod većine sportista a to su ostali i do dana današnjeg. Moderni Gorilla Sports diskovi su posebno hromirani i polirani. Jedan veliki plus su fino oborene ivice i prelep spoljašnji izgled.

TEXT_TW_LOADING