Olimpijski diskovi 50 mm

Diskovi prečnika rupe 50 mm - Za različite grupe mišića

Tegovi sa rupom prečnika 50 mm savršeno odgovaraju svakoj olimpijskoj šipci i omogućavaju trening različitih grupa mišića.

Šta znači imati opremljenu kućnu teretanu? Većina vas bi verovatno rekla da je važno imati dovoljan broj diskova. Da li znate da se ti isti diskovi mogu koristiti kako za treniranje ruku i leđa, tako i za treniranje nogu?


Za koje vežbe su namenjeni diskovi sa prečnikom od 50 mm?

  • Šipke se obično vezuju za trening mišića bicepsa, što i jeste istina. Ako pritom posedujete određeni broj diskova, vaš trening može biti jos kreativniji i individualniji.
  • Radite čučnjeve tako što ćete uz pomoć diskova namestiti kilažu koja vam odgovara
  • Zategnite mišiće leđa uz pomoć ovih diskova, prečnika 50 mm

Naravno da ovo nije sve. Postoje još mnoge vežbe koje se mogu izvoditi uz pomoć ovih diskova. 


Na šta bi trebalo obratiti pažnju pri kupovini diskova prečnika 50 mm?
Diskovi prečnika 50 mm sada se ne nude samo u različitoj kilaži, već i u različitom dizajnu i veličini. To bi vam možda moglo otežati izbor prilikom kupovine. Da bismo vam olakšali odluku, ovde možete pročitati osnovne karakteristike različitih modela: 

  • Čelični diskovi imaju posebno elegantan izgled i udobni su tokom korišćenja. Upravo iz ovog razloga se mnogi sportisti odlučuju za ovaj tip diskova. Njihov nedostatak je međutim što nisu zaštićeni od spoljašnjeg uticaja, poput znoja.
  • Diskovi obloženi gumom često se mogu naći u raznim bojama. To vam olakšava da pronađete težinu diska koji vam je u datom trenutku potreban. Zahvaljujući gumenoj oblozi mnogo su bolje po vaš pod nego čelični diskovi.

Na pitanje, da li su bolji gumirani ili čelični diskovi, nema tačnog odgovora, jer je to stvar ličnog ukusa i navike. Obe varijante će vam sigurno biti od velike koristi. 


Koliko je bitan prečnik diskova?
Ako već posedujete određenu šipku, prečnik bi trebalo da bude prva stvar na koju ćete obratiti pažnju prilikom kupovine dodatnih diskova. Čak i ako se diskovi fiksiraju, ne bi trebalo da ih koristite u kombinaciji sa šipkama manjeg prečnika. U suprotnom postoji mogućnost da će doći do određene povrede. U našoj kolekciji ćete pronaći i šipke i diskove prečnika 30 mm ili 50 mm pa možete napraviti sami svoj set po želji.

TEXT_TW_LOADING