Fitnes vreće

Fitnes vreće - Poseban trend iz oblasti funkcionalnog treninga

Od momenta kada je funkcionalni fitnes ušao u teretane došlo je do promena i upravo su tada fitnes vreće doživele neverovatnu popularnost koja traje još uvek.

Šta predstavlja pravu alternativu za klasičan trening sa šipkama i bučicama? Verovatno samo nekoliko vas bi sada pomislilo na fitnes vreće, jer mnogi ih najviše povezuju sa tipičnim treningom boksa. 
Međutim, šta je to toliko posebno u vežbanju sa fitnes vrećom? Za razliku od bučica, vreća se prilikom treninga stalno pomera, te je zbog toga mnogo teško kontrolisati njeno kretanje, što samim tim otežava trening. Težina fitnes vreće je zato ravnomerno raspoređena i namešta se na osnovu pokreta.  


Fitnes vreće različite veličine
Da biste vaš trening učinili još zanimljivijim nudimo vam fitnes vreće različite veličine i težine. Ako ste tek krenuli sa vežbanjem preporučujemo vam vreću sa manjom težinom, na primer od 5 kg. 
Da li vam to zvuči premalo? 5 kg možda zvuči malo, međutim trebalo bi da se upoznate sa ovim vidom treninga. Uverite se prvo da sa lakšom težinom izvodite vežbe na pravilan način, da biste kasnije prešli na težu. Istovremeno bi trebalo prilagoditi pomenutu težinu grupi mišića koju trenirate.  
Pošto se radi o rekvizitu koji sadrži poprilično veliku kilažu očekuje se od nje visok nivo stabilnosti i izdržljivosti. Gornji deo modernih fitnes vreća je iz tog razloga napravljen od najlona i sintetičke kože, tako da ne morate da se brinete o izdržljivosti ovog fitnes rekvizita. 


Poboljšajte svoju stabilnost 
Fitnes vreće ne služe samo za izgradnju mišića već i za treniranje stabilnosti vašeg tela. Tokom treninga ste prosto prinuđeni da balansirate vašom sopstvenom težinom i da je prilagođavate pokretima fitnes vreće. Ako vam se možda određene vežbe na početku čine neobične vrlo brzo ćete uvideti njihov efekat. Sa poboljšanjem stabilnosti bićete uspešniji i u drugim sportovima. Treniranjem sa fitnes vrećom je kao trčanje jer njime pružate podršku vašim zglobovima. 


Na koji način možete vežbati sa fitnes vrećom?
Fitnes vreće mogu poslužiti kao rekvizit za razne vežbe. Postoje naravno vežbe tokom kojih se vrlo često koristi ovaj rekvizit:

  • Kod vežbanja nadlaktica i drugih delova gornjeg dela tela
  • Kod čučnjeva, tako što ćete staviti vreću na vrat i time trening učiniti još intenzivnijim
  • Kod vežbanja leđa
TEXT_TW_LOADING