Prsluci sa opterećenjem

Prsluci sa opterećenjem - Za malo teži trening

Vežbanje sa ličnom telesnom težinom može biti posebno efikasno. Nekada se to mnogo teže izvodilo, a danas postoje prsluci sa opterećenjem koji znatno olakšavaju ovaj vid treninga.

Mnoge verovatno zanima kako unaprediti trening ako sopstvena težina tela više nije dovoljna. Pogotovo ako ste do sada kombinovali trening snage sa kondicionim treningom može se desiti da vam neke vežbe više ne predstavljaju veliki izazov. Nemojte brinuti! Imamo za vas pravo rešenje u vidu prsluka sa opterećenjem. 


Za koje sportske discipline su namenjeni prsluci sa opterećenjem?
Postoje u principu samo nekoliko sportskih disciplina kod kojih se ne preporučuje korišćenje prsluka sa opterećenjem. Mesto gde sigurno ne biste smeli nikada da nosite ovaj prsluk je u vodi. Prednost prsluka je taj, što će vam ruke biti slobodne, za razliku od treniranja sa bučicama. Najčešće se koristi: 

  • Tokom trčanja
  • Pri brzom hodanju 
  • Pri izvođenju zgibova i propadanja

 

Koje prednosti imaju prsluci sa opterećenjem?
Nošenje prsluka vam pruža mnoge prednosti. Između ostalog vi na ovaj način dodatno naprežete svoje telo. Prsluci visokog kvaliteta će učiniti vaš trening još intenzivnijim, bez negativnih posledica na razvoj vaših mišića. Pritom su jako udobni. To znači da se potpuno možete skoncentrisati na izvršavanje određene vežbe dok vam ruke ostaju slobodne. 


Koje razlike postoje između različitih modela prsluka sa opterećenjem?
Prsluke je danas moguće naći u različitim modelima a kroj je taj koji igra najveću ulogu pri odabiru. Ako vam više odgovara da ostanete što fleksibilniji, preporučujemo vam prsluk sa manjom težinom. Dostupni su međutim i prsluci veće težine. Za koji god da se odlučite prsluk će vam uvek pomoći da se korak po korak približite vašem cilju. 
Ako se odlučite za prsluk sa fiksnom kilažom, moguće je da ćete nakon određenog perioda morati da proširite svoj asortiman prsluka, jer ćete vremenom napredovati i imati veću kondiciju, koju treba prilagoditi novim izazovima. 
Što se dizajna tiče, tu nema mnogo toga da se kaže. Većina je crne boje i jednostavnog izgleda, tako da se lako mogu kombinovati sa vašom odećom. 


Važni detalji vezani za udobnost prsluka
Najvažnija stvar na koju treba obratiti pažnju prilikom kupovine je udobnost i sigurnost prsluka sa opterećenjem. Sigurnost ovog rekvizita za trening je postignuta čičak trakom i kopčom. Na ovaj način ga možete vrlo lako i u bilo kom trenutku skinuti. Većina modela ima univerzalnu veličinu, koja se može prilagoditi skoro svakom telu. Sve što se može podesiti nalazi se odmah na spoljašljoj strani prsluka.


Za trening napolju i unutra
Na kraju je važno spomenuti još nekoliko prednosti ovog fitnes rekvizita: Visok kvalitet, dugotrajnost, ravnomerna raspodeljenost težine i udoban osećaj pri dodiru sa kožom. Prsluk se čak i prilikom naglih pokreta prilagođava procesu vežbanja i ne menja svoj osnovni oblik. 
Veliku ulogu u tome igra i sam materijal od kojeg su napravljeni. Radi se o neoprenu i najlonu, koji obezbeđuju visok nivo udobnosti. Određeni modeli imaju još jednu prednost - brzo se suše.

TEXT_TW_LOADING