Olimpijske šipke 50 mm

Olimpijske šipke fi50 - Šipke za individualni trening i takmičenja

Još jedna vrsta šipki koja može da bude od velikog značaja tokom treninga i koja se lako kombinuje sa diskovima iz naše kolekcije.

Ravna i čvrsta šipka, na koju se po potrebi kače diskovi kao dodatno opterećenje, najčešće se može videti na benč klupi. Ovako bi otprilike izgledala definicija olimpijske šipke, nekog, ko je tek počeo sa vežbanjem u teretani. Međutim mnogo toga je iz ove definicije izostavljeno. Olimpijske šipke su danas dostupne u raznim modelima. Ne ceni se više samo težina, nego se gleda i na udobnost. Prečnik šipke je 50 mm.


EZ šipke za prirodan položaj ruke
EZ šipke spadaju u ovu grupu opreme i često se mogu naći u fitnes studiju ali i u kućnoj teretani. Karakteristične su zbog njihovog zakrivljenog oblika. Ovaj rekvizit se obično koristi za vežbanje nadlaktice. Zahvaljujući njihovom obliku vaši zglobovi mogu ostati u prirodnom položaju jer je šipka ta koja se prilagođava vama tokom savijanja bicepsa. Čak i pri vežbanju sa većim težinama se oseti značajna razlika jer se bol u ovoj često osetljivoj oblasti može sprečiti. 
Međutim morate znati da EZ šipke nisu namenjene za sve vežbe. Ako trenirate na benč klupi, bolje bi bilo da ostanete pri klasičnoj olimpijskoj šipki. 


Kratke olimpijske šipke
Kratke olimpijske šipke vam omogućavaju još veću fleksibilnost tokom treninga. Vežbajte uz ovu opremu vaš biceps i triceps i unapredite svoju koordinaciju. Nikako se ne smeju zanemariti ni mišići grudnog koša. Pazite samo da ne ispružite previše ruke da biste sprečili preopterećenje u ovoj oblasti. 


Sigurnosna šipka za čučnjeve
Čučnjevi moraju biti sastavni deo svakog treninga vaših nogu. Ovo je jedna od najboljih vežbi za jačanje mišića butina i zadnjice. Ako vam je već previše lako da trenirate na osnovu svoje sopstvene telesne težine, možete koristiti olimpijsku šipku. Da bi izvođenje ove vežbe bilo još bezbednije, najbolje je koristiti sigurnosnu šipku za čučnjeve. Ovo je specijalna olimpijska šipka, koja vam omogućava prijatan i udoban trening.

 
Još više fleksibilnosti
Da li ste u potrazi za olimpijskom šipkom, koja će vam pružiti izuzetno puno fleksibilnosti? Onda je vreme da pogledate našu šipku sa paralelnim i kosim hvatom. Ova šipka vam omogućava nekoliko potpuno različitih pozicija ruku tokom vežbanja. U zavisnosti gde je tačno uhvatite treniraćete različite grupe mišića. Ovo vam je idealna oprema ako kombinujete nekoliko različitih vežbi u toku jednog treninga. 


Sa ili bez diskova?
Ako ste tek počeli sa vežbanjem verovatno je malo teže odrediti tačnu težinu za određene vežbe. Zato bi bilo najbolje da krenete prvo samo sa šipkom, a kako vreme odmiče možete dodavati i diskove. Treba samo proveriti da li je prečnik otvora diskova isti kao prečnik šipke. U Gorilla Sports kolekciji ćete naći i diskove sa otvorom od 50 mm.

TEXT_TW_LOADING