Šipke za triceps

Šipke za triceps - Za ujednačene mišiće

Šipka za triceps vam pruža mogućnost da trenirate svoju snagu i izdržljivost na još zanimljiviji način.

Mnogi sportisti se često previše fokusiraju na vežbanje mišića bicepsa i potpuno zaboravljaju da su mišići tricepsa isto tako važni. Kao rezultat dobiju neprirodan izgled mišića. Da se ovaj problem ne bi i vama dogodio, pogledajte naš asortiman šipki za triceps.

 
Različiti modeli šipki za triceps
Šipke za triceps imaju relativno prepoznatljiv oblik i obično su predstavljene kao duge šipke. Početnicima je ponekad teško prepoznati pravu svrhu ove šipke. Većina šipki za triceps se razlikuje po obliku, dok sam oblik šipke određuje način na koji ćete je uhvatiti. Za koji oblik šipke ćete se na kraju odlučiti u najvećoj meri zavisi od vašeg cilja. Svaki model vam omogućava poseban način treniranja. 
Zdrava izgradnja mišića podrazumeva i pravilno držanje tela tokom svakog izvođenja vežbe. Uz pomoć šipke za triceps vaša leđa će uvek biti ispravljena i još važnije rasterećena. Vi se na taj način u potpunosti možete skoncentrisati na težinu sa kojom vežbate. Ogledalo vam pri ovoj vežbi isto tako može biti od velike koristi. 


Glavne karakteristike šipke za triceps
Jedna od najvažnijih karakteristika profesionalne šipke za triceps je stabilnost a udoban rukohvat je takođe jedna od bitnih odlika. Ako već posedujete određeni broj diskova, obratite pažnju na njihov prečnik, kako biste ih mogli daodati na vašu novu šipku. 
Ovu šipku je moguće uhvatiti na više načina i u zavisnosti od položaja ruku treniraćete različite mišiće. Obratite pažnju da vam zglobovi ostanu u prirodnom položaju kako bi izvođenje vežbe bilo što efikasnije. 


Koje vežbe se mogu izvoditi sa šipkom za triceps?
Postoji veliki broj vežbi koje se mogu izvoditi uz pomoć ove interesantne šipke. Samo neke od njih su: 

  • Mrtvo dizanje
  • Podizanje ramena
  • Farmerov hod

Krenite polako sa vežbanjem i postepeno se navikavajte na vežbe sa ovom specifičnom šipkom. Vežbajte na početku sa manjom težinom i postepeno je povećavajte. Ovo je posebno važno za one koji su u prošlosti relativno malo vežbali. 


Dodatna oprema za šipku za triceps
Odlučili ste se dakle da poradite na vašem tricepsu. Odlično! Hajde onda pogledamo šta vam je za to sve potrebno od dodatne opreme. 
O diskovima ne treba puno pričati. Bez njih ne može da prođe skoro nijedan trening sa šipkom za triceps. 
Veliki broj diskova zahteva tačno određeno mesto za odlaganje istih. Stalak za diskove se pokazao kao najbolje rešenje za taj problem. 
Za još veću udobnost tokom treninga pobrinuće se naše rukavice za trening. 
Mnoge šipke za triceps su već opremljene oprugama i osiguračima. Ovaj mali dodatak držaće diskove na svom mestu i pružiće vam sigurnost.

TEXT_TW_LOADING