Stalci za tegove, šipke i diskove

Stalci za tegove i šipke - Praktična oprema za dobro opremljenu kućnu teretanu

Tokom bilo koje vrste treninga jedan od problema može biti i održavanje reda i čuvanje dodataka za vežbanje na svom mestu. Uz odgovarajuće stalke za tegove, diskove i šipke možete imati urednu i organizovanu teretanu u kući i jednu brigu manje.

Verovatno već duže vreme trenirate kod kuće. Nabavili ste tegove i šipke razne težine i dimenzija. Jedno pitanje je međutim još uvek ostalo otvoreno: Gde skloniti sve te šipke i tegove nakon treninga i kako postići red u teretani? Pod je naravno najčešće mesto za odlaganje, međutim sigurno ne i najbolje, jer često dolazi do habanja istog. Mnogo praktičnije i bolje rešenje nude moderni stalci za tegove i šipke. Kod nas su dostupni u raznim dimenzijama a neki čak i podesivi.

 

Različiti modeli stalaka

Možete birati između više modela:

  • Stalci za kratke šipke
  • Stalci za duge šipke
  • Stalci za diskove

Pstoje i stalci za jednu šipku i za više njih. Na vama je da odaberete onu koja vam najviše odgovara ali ako u budućnosti planirate da proširite broj diskova ili šipki, bilo bi pogodnije kupiti odmah veći stalak, koji će pružiti više mesta. 

 

Stalci za diskove i bučice i njihove prednosti 

Iako je pri svakoj kupovini stalaka za diskove najveći fokus na održavanju reda u teretani, trebalo bi se pozabaviti i ostalim prednostima. Tako treba razmisliti i koji stalak je najpraktičniji za korišćenje. Bolje rečeno, koji stalak vam pruža mogućnost lakog i udobnog vraćanja tega na svoje mesto i uzimanje istog kada je to potrebno. 

Posebno atraktivno mesto za odlaganje je stalak za kratke šipke u obliku vertikalnog trougla. Njegov piramidalni oblik pruža mogućnost za odlaganje više bučica na jedno mesto. Uz to nudi odličan pregled, jer najteže bučice se nalaze uvek skroz dole.

 

Na šta bi trebalo obratiti pažnju pri kupovini stalka za diskove?

Prilikom opremanja naših kućnih teretana često zaboravljamo na značaj stalaka za diskove. Mnogi od nas postanu toga svesni tek kada se broj diskova nagomila a kućna teretana postane haotična. 

Međutim postavlja se pitanje, na šta treba obratiti pažnju pri kupovini jednog stalka? 

U principu bi trebalo odgovoriti na sledeća četiri pitanja: 

  • Koji stalci odgovaraju mojim dugim i kratkim šipkama?
  • Koju maksimalnu nosivost bi trebalo da ima moj budući stalak? 
  • Koliko mi je važan izgled stalka (stalci su pretežno dostupni u crnoj i beloj boji)?
  • Koliko velik sme da bude stalak a da ne zauzima previše prostora? 

 

Korisni dodaci za sve nosače tegova

Većina stalaka se lako montira i pruža veliku stabilnost. Mnogi modeli su napravljeni da bi izdržali veliku težinu. Da se ta težina ne bi prenela na pod (u vidu udubljenja ili ogrebotina), preporučljivo je staviti ispod tanku fitnes prostirku. Ona osigurava stabilnost i sprečava habanje poda. 

TEXT_TW_LOADING