Gladijatori

Gladijator za multifunkcionalan i efikasan trening

Mogućnosti koje ova sprava pruža su raznovrsne i više nego dovoljne za kompletan trening celog tela.

Gladijatori vam pružaju mogućnost da na relativno malom prostoru trenirate efikasno i raznoliko. Modernim gladijatorima je upravo to najveća prednost - kombinuju više sprava u jednoj, pružajući vam mogućnost da trenirate kako ruke, tako i noge, grudi i leđa. 


Gladijatori sa osnovnom opremom
Gladijatori su prvenstveno sprave za vežbanje snage tj. mišića. Pored toga, imate mogućnost sami da podešavate težinu koja vam odgovara. Današnji gladijatori se razlikuju po mnogim dodacima. Obično imate na raspolaganju najmanje dve moguće vežbe. Benč klupa pritom čini sastavni deo svakog gladijatora. 


Multifunkcionalna sprava različitog dizajna
Ove sprave nude mnogo više od benč klupe i razboja za propadanje. Na njima je, između ostalog, moguće trenirati:

  • Mišiće grudi i nadlaktica
  • Mišiće nogu i abdomena
  • Biceps i triceps

 

Koji gladijator je najbolji?
Prvo je potrebno odrediti za šta vam je tačno potrebna ova sprava. Ako želite relativno fleksibilno da trenirate, odlučite se za gladijator sa više opcija. Ako pak posedujete već nekoliko sprava, razmislite koje tačno mišiće biste hteli da trenirate. Obratite uvek pažnju na veličinu vaše kućne teretane i veličinu odabranog gladijatora. 


Koja dodatna oprema je potrebna za vežbanje na gladijatoru?
Gladijator nudi prostor za mnoge vežbe. Kako biste uspeli u potpunosti da iskoristite ovu spravu potrebna je određena dodatna oprema. Ona opet zavisi najviše od izabranog modela. U dodatke ubrajamo:

Mnogi gladijatori se zbog toga prodaju u setu, zajedno sa šipkama, prostirkama i dodatnim pločicama koje odgovaraju spravi. Ako kupujete bilo šta od dodatne opreme posebno, vodite računa da to što kupite bude kompatibilno sa spravom na kojoj ćete taj dodatak koristiti. 


Kako efikasno trenirati na gladijatoru?
Kao prvo, potrebno je izabrati gladijator koji odgovara vašem načinu i nivou treninga. Međutim, važno je poštovati i neka druga pravila. Težina koju dižete mora da bude namenjena vašoj fizičkoj spremnosti. Izbegavajte naporne treninge sa velikom kilažom. Pauze između vežbi i serija su takođe bitna stavka.
Iskoristite sve načine treniranja koje vam gladijator pruža, ali napravite sebi plan treninga. Obratite pažnju i na pravilno držanje tela. Ako osetite bol u određenom području, trening treba prekinuti. 


Prednosti gladijatora 
Jedna od najvećih prednosti gladijatora je ta što na njoj može istovremeno da trenira više osoba. 

TEXT_TW_LOADING