Rekviziti za trbušnjake

Sprave za trbušnjake - Za jake trbušne mišiće!

Nisu klasični trbušnjaci jedina vežba za trbušne mišiće. Tu su i razni rekviziti za trbušnjake koji na drugačiji način daju slične rezultate. 

Cilj vašeg vežbanja je jasan: Čvrst, mišićav stomak koji će pritom poboljšati vaše celokupno držanje tela. Zvuči izazovno, ali sve je moguće uz dovoljno volje i uz Gorilla Sports sprave i rekvizite.


Koje sve sprave za jačanje abdomena postoje?
Različite sprave i rekviziti za trbušnjake nude vam potpuno drugačije opcije vežbanja, a na vama je da izaberete koje tačno mišiće abdomena ćete vežbati. U rekvizite spadaju: 

 

Prednji i bočni mišići abdomena
Većinu sprava za trbušnjake odlikuje činjenica da je uz pomoć njih moguće trenirati kako bočne, tako i prednje mišiće abdomena. Koje mišiće ćete trenirati zavisi u suštini od ugla i pravca pomeranja gornjeg dela tela. Uverite se da ne trenirate uvek istu grupu mišića, nego da zatežete ceo stomak.


Sprave za leđa - Za ravnotežu pri treningu
Mnogi smatraju da leđa i trbušnjaci uvek idu zajedno i da ih treba ravnomerno trenirati. Mnoge sprave iz ove kategorije upravo zato pružaju priliku da istovremeno trenirate i mišiće abdomena i leđa.  


Zanimljiviji trening mišića abdomena
Za treniranje mišića abdomena nisu potrebne velike sprave. Dovoljno je imati samo jedan mali točak za trbušnjake. Ovaj rekvizit se preporučuje kako početnicima, tako i iskusnim sportistima. Cilj vežbe je spuštanje i dizanje gornjeg dela tela u položaju skleka. 
Za sve početnike, koji nisu još uvek navikli na vežbanje mišića abdomena, imamo u ponudi rekvizit sa ugrađenim jastukom. On će zaštititi pre svega vašu glavu i sprečiti ukočenost vrata. 


Kombinovani trening
U sam trening možete uključiti još neke rekvizite koji će ga učiniti interesantnijim i funkcionalnijim. 

TEXT_TW_LOADING