Sprave za noge

Sprave za noge

Testiranje snage i izdržljivosti nikad nije bilo lakše. Sprava za noge je idealna u kombinaciji sa ostalim klupama i spravama i upotpuniće svaki trening.

Za dobar izgled tela je, pored ostalih mišića, potrebno posvetiti pažnju i nogama. U poslednje vreme su aktuelne sprave koje u sebi sadrže više opcija za vežbanje mišića nogu, te vam osim njih skoro više ništa nije ni potrebno. Pritom, možete trenirati na razne načine na relativno malom prostoru. 


Koje sprave spadaju u ovu grupu?
Svako ko se bavi sportom zna koliko je važno ravnomerno trenirati sve mišićne grupe, kako gornjeg, tako i donjeg dela tela. Shodno tome se i sprave za zatezanje donjih ekstremiteta obično koncentrišu na određen mišić. Tako imamo sprave za vežbanje bočne, prednje i zadnje mišićne grupe. Položaj tela tokom treninga se takođe razlikuje.

 
Sa kojom težinom bi trebalo trenirati na spravama za noge?
Ukoliko ste tek počeli da trenirate, najbolje je da to bude sa manjom težinom jer je na samom početku najvažnije da se naviknete na određene pokrete i sam proces treniranja. Takođe je bitno i da li želite da vežbate vašu izdržljivost ili snagu. Ako je vaš izbor izdržljivost, odradite više serija sa manjom kilažom. Sa druge strane, snagu možete vežbati ako stavite veliku težinu a vežbu ponovite samo nekoliko puta. 


Klupa za listove
Ova poznata klupa je posebna vrsta sprave za noge. Kao što već samo ime kaže, prvenstveno trenira mišiće listova. Ova sprava vam je posebno potrebna ako se, na primer, pripremate za neki maraton. 


Multifunkcionalne sprave za noge
Ako imate manju kućnu teretanu, sigurno ste već razmišljali kako da je proširite, jer kako drugačije smestiti krostrenažer, benč klupu, lat mašinu i uz sve to još i spravu za noge? Mi za vas imamo mnogo bolje rešenje. Kod nas možete naći multifunkcionalnu spravu u koju je integrisana i sprava za noge. Ona će vam takođe omogućiti da brzo pređete sa jedne vežbe na drugu. Pritom, vaša teretana neće izgledati kao da ima previše sprava u njoj.


Dodatna oprema
U dodatnu opremu spadaju:

Posebno održavanje nije potrebno. Dovoljno je da posle svakog treninga pređete krpom delove za sedenje i ležanje i stavite peškir na njih kada vežbate. 

TEXT_TW_LOADING