Stalci za čučnjeve

Stalci za čučnjeve i šipke - Za efikasan trening kod kuće

Čučnjevi su za mnoge ljubitelje sporta i profesionalne sportiste neizostavan deo svakog treninga a sada su sa našim stalkom još lakši.

Stalak za šipke unapređuje trening  tako što pruža mogućnost dodatne težine. Način na koji ovaj stalak funkcioniše je jednostavan, a ovakvi stalci se često mogu naći i kod gladijatora

 

Kome su namenjeni stalci za šipke? 

Na ovoj spravi može vežbati svako ko želi da unapredi čučnjeve i zategne noge. Sa druge strane bi trebalo obratiti pažnju na intenzitet treninga, kao i na samo zdravlje. Ako dođe do bolova u kolenima, trening treba odmah prekinuti i sledeći krenuti sa manjom kilažom. 

 

S kojim opterećenjem bi trebalo trenirati?
Ne postoji tačno određeno opterećenje sa kojim bi trebalo da se krene, jer sve zavisi od vaše fizičke spremnosti. Ukoliko se osećate sigurnije sa manjim opterećenjem, onda će za početak to biti izbor za vas. 

 

Stalci za šipke raznih dimenzija  

Visina postolja igra jako bitnu ulogu. Zato je potrebno odabrati visinu koja omogućava lako skidanje i vraćanje šipke. Postoje i modeli sa više postolja, koji s jedne strane omogućavaju da se šipka postavi na visinu koja vam odgovara, a s druge strane da se postavi više šipki na jedan stalak. U toku korišćenja stalka bilo bi korisno obložiti pod fitnes strunjačama

TEXT_TW_LOADING