Vibracijske platforme

Vibracijske platforme - Višenamenska sprava za treniranje

Vibracijske platforme su u svim modernim teretanama deo standardne opreme.

Sigurno ste se već jednom zapitali o kakvoj spravi se ovde radi, čemu ona služi i koliko je efikasna.

 
Koji ciljevi se mogu postići uz vibracijsku platformu? 
Jedna od najvećih prednosti vibracijskih platformi je ta što se sa njom mogu postići različiti rezultati. Ona služi za skidanje viška kilograma, zatezanje tela i izgradnju mišića. Njeni pokreti stimulišu čak i samu cirkulaciju krvi u nogama. One su jedna od retkih sprava za koje svi govore da deluju opuštajuće. 


Po kom principu funkcionišu vibracijske platforme?
Stanite na platformu i uključite je. Pokreti se aktiviraju najpre u predelu stopala, zato se tamo najviše primećuju. Nakon toga vibracije prelaze od stopala ka listovima i idu ka gornjem delu tela. 


Zatezanje mišića uz pomoć vibracijskih platformi
Kontinuirane vibracije stimulišu i pokreću vaše mišiće. Na taj način se izgrađuju mišići koje ne biste zategli klasičnim treningom. S druge strane, redovnim treningom na vibracijskoj platformi dobijate dodatnu snagu i nakon samo nekoliko nedelja bićete u mnogo boljoj kondiciji. 


Idealne kao sprava za opuštanje
Vibracijske ploče ne služe samo za izgradnju mišića, nego i kao sprava za opuštanje. Pokušajte da odradite jednu manju seriju čučnjeva ili sklekova na njoj. Možete ih koristiti i pre samog treninga, kao zagrevanje.

 
Koji modeli vibracijskih platformi postoje?
U ponudi ćete naći razne vibracijske platforme - od većih modela koji imaju ugrađene ručke i monitor, do manjih, klasičnih, modela. Manji modeli su odlični za transport.


Informacije vezane za zdravlje
Budite strpljivi dok se vaše telo potpuno ne navikne na ovu vrstu stimulacije. Prestanite sa treningom ako primetite problem sa cirkulacijom. Uvek se posavetujte sa lekarom. 

TEXT_TW_LOADING