Ruska zvona - Girje

Girja – Od trenda do standardne opreme

Velika popularnost ruskih zvona je pravi primer koliko brzo jedan trend može da se pretvori u standardnu opremu u svakoj teretani. Pošto se girja koristi za podizanje određene težine, često biva poređena sa klasičnim bučicama.

Prednosti ruskih zvona se ogledaju u činjenici da je sa njima (i naravno odgovarajućim vežbama) moguće trenirati više mišićnih grupa. Kako to? Sa girjama korisnik ima mogućnost slobodnog kretanja dok izvodi vežbe i radi na jačanju mišića ruku.

Da li ste ikada zamahnuli ruskim zvonom? Ove tegove možete koristiti poput bučica a takođe možete zahvaljujući ergonomskoj i karakterističnoj ručki njima i zamahivati. Uz naš veliki izbor kettlebell-a garantovano će svako pronaći jedan za sebe koji mu najviše odgovara.

 

Karakteristike ruskih zvona
Ruska zvona ili girje koriste ljudi sa različitim nivoima kondicije. Ovi rekviziti su posebno popularni u crossfit i funkcionalnim treninzima. Uz njih sportista ima idealnu priliku da trenira ne samo snagu i izdržljivost već i brzinu, fleksibilnost i koordinaciju.
Postoje tri različite varijante korišćenja girji. Girja može ili klasicno da se podiže ili se njome zamahuje napred-nazad i gore-dole (ovo između ostalog i stimuliše metabolizam) ili se baca u vazduh i ponovo hvata. Poslednju varijantu treba izvoditi samo kada je sportista već izgradio dovoljnu snagu i navikao je na rad sa girjama. Vremenom, međutim, upotreba ovog rekvizita postaje sve sigurnija, tako da se, između ostalog, ne trenira samo snaga hvata, već i koordinacija.

 

Ruska zvona različite težine
Kao bučice, i ruska zvona se nude u različitim težinama. Treba početi sa laganom (u zavisnosti od vaše telesne građe), umerenom težinom a zatim birati teže ako je potrebno. Pravilno izvođenje pojedinačnih vežbi uvek treba da bude u fokusu.

Svakome ko se još nije mnogo bavio savremenom opremom za vežbanje savetuje se da počne sa plastičnim girjama. One nisu samo dostupne u različitim težinama već su i jeftinije od verzija od livenog gvožđa ili čelika.

 

Važno - Ravno držanje tela
Bez obzira na to koja se vežba radi sa girjama, važno je, naravno, osigurati pravilno držanje tela. Ako želite da kontrolišete svoje izvođenje trebalo bi da trenirate ispred ogledala.

Uvek proverite da li stojite uspravno (većina vežbi sa ruski zvonima se ionako izvodi stojeći) i da li su vam ruke i ramena opuštena u osnovnom položaju. Osim toga kolena uvek treba da budu blago savijena, a stopala u širini ramena. Treba izbegavati pogrbljena leđa.

 

Vežbajte sa grijama na različite načine - ovako to funkcioniše!
Girje su toliko popularne između ostalog i zbog toga što je njihova primena široka, bez obzira na to da li se radi o:

  • poboljšanju izdržljivosti tela
  • treniranja mišića nogu
  • jačanju gornjeg dela tela
  • poboljšanju držanja
  • treniranju brzine 
  • vežbanju celog tela

Ruska zvona se mogu lako prilagoditi svakom individualnim treningu a sada su dostupne i za kućnu upotrebu.

 

Ruska zvona za raznovrsne vežbe - Odaberi svoju savršenu girju
Od podesivog ruskog zvona od livenog gvožđa do držača za kettlebell-ove - u Gorilla Sports online prodavnici vas čeka profesionalna oprema. Možete se radovati različitim bojama i materijalima tako da se bučice savršeno uklapaju u vaš stil i vaše ciljeve treninga, bilo da su livene, plastične, neoprenske ili vinilne, bilo u elegantno sivoj, klasičnoj crnoj ili jarkim bojama. Takođe, naša ruska zvona imaju premaz od gume ili plastike kako ne biste oštetili svoj pod, imaju zaravnjenu donju stranu za praktičnije odlaganje, dršku ergonomskog oblika koja lepo prianja i takođe imaju utisnute kilaže na proizvodu radi lakšeg raspoznavanja.

TEXT_TW_LOADING