Setovi šipki i diskova

Setovi šipki i diskova – Oprema za efikasan trening sa tegovima

Šipke sa tegovima su preduslov za svaki trening snage i sastavni su deo svake (kućne) teretane.

Važno je da odaberete komplet bučica koji idealno odgovara vašim individualnim očekivanjima, vašim ciljevima treninga i vašim idejama o "savršenoj udobnosti za trening".

Izbor je veliki. Imate, između ostalog, izbor između različitih kratkih i dugih šipki, fiksnih ili podesivih bučica i naravno između različitih težina. Pažljivijim pregledom, vidimo da postoje i druge razlike koje se mogu videti u opštem dizajnu šipki.

 

Ravne ili EZ? Koja varijanta dugih šipka je bolje rešenje?
Danas se kompleti za bučice nude sa ravnim i EZ šipkama. Koja je prednost EZ šipke?

U suštini EZ šipka je idealna za jačanje bicepsa. Kako to? Svako ko je ikada vežbao sa EZ šipkom zna da se ovaj karakterističan oblik savršeno prilagođava prirodnom položaju ruke, a posebno kada radite sa većim težinama. Vaši zglobovi će sigurno ceniti ovu prednost. Dakle, ako tražite način da malo optimizujete trening ruku možda bi bilo vredno dati priliku i EZ varijanti setova. Uz pomoć ravne šipke, naravno, možete nastaviti da vežbate uz benč klupu.

 

Setovi bučica
Upotreba bučica se obično preporučuje ako želite da vežbate bicepse ili tricepse. Zahvaljujući malim bučicama imate visok stepen fleksibilnosti.

Takođe postoji uvek opcija kupiti zasebno šipku koja vam odgovara, kratku ili dugu i u zavisnosti od njenog prečnika kupiti diskove koji vam odgovaraju i tako napravite sami podesivi set koji će vam obogatiti svaki naredni trening i učiniti ga različitim.

 

Setovi bučica sa šarenim tegovima
Da li vam se čini da je vaša kućna teretana pomalo monotona? Nema problema! Uz pomoć odgovarajućeg kompleta tegova, ovde možete lako preduzeti protivmere! Prednosti šarenih setova tegova nisu samo evidentne u njenom izgledu, već naravno i u udobnosti za trening koju nudi. Na koji način? Vrlo lako! Zbog činjenice da različite težine dolaze u različitim bojama, lako ih možete razlikovati na prvi pogled.

 

Gumeni setovi tegova i setovi od livenog gvožđa
Prilikom kupovine bučica postavlja se pitanje da li više volite gumene tegove ili modele od livenog gvožđa. Hromirani setovi bučica takođe imaju svojih prednosti tokom treninga.

Prednosti gumenih tegova posebno su evidentne kada spustite dugu ili kratku šipku s određene visine na pod. Modeli od livenog gvožđa često ostavljaju tragove na parketu dok gumirani tegovi čuvaju pod. Ako više volite tegove od livenog gvožđa (između ostalog, možda zbog klasičnog izgleda), preporučuje se kupovina zaštitne prostirke za teretanu.

Još jedna razlika: Setovi tegova se nude sa i bez rukohvata na diskovima. Varijanta sa rukohvatima je bolja ukoliko želite da trenirate samo sa diskovima kao dodatnom težinom, nezavisno od šipki.

 

Prednosti setova tegova
Kupovina kompleta tegova nudi vam mnoge benefite, uključujući visok nivo udobnosti korisnika i povećanu fleksibilnost. Što više diskova imate na raspolaganju, bolje možete da menjate odgovarajuću ukupnu težinu!

TEXT_TW_LOADING