Politika privatnosti

U ovoj Politici privatnosti objašnjeno je na koji način Gorilla Sports Balkans, matični br. 21625566 sa sedištem u Novom Sadu, ulica Bulevar vojvode Stepe 16, (u daljem tekstu: „Gorilla Sports Balkans“) prikuplja Vaše lične podatke, na koji način ih koristi, skladišti i upravlja istim. Kompanija Gorilla Sports Balkans je posvećena zaštiti Vaše privatnosti. Molimo Vas da pažljivo pročitate ovu Politiku, kako biste saznali zašto i kako prikupljamo Vaše podatke, i na koji način će biti upotrebljeni.

 

Gorilla Sports Balkans je „rukovalac podataka“, odnosno subjekat koji određuje svrhu i način na koji se obrađuju lični podaci i obavezuje se da će sve prikupljene podatke koristiti isključivo u svrhu naznačenu u ovoj Privatnost. 

 

Ova stranica može biti s vremena na vreme ažurirana i trebalo bi je proveravati kako biste bili sigurni da ste zadovoljni promenama.

 

Ukoliko želite da nas kontaktirate u vezi sa Vašim ličnim podacima ili ovom Politikom, molimo Vas da koristite ispod navedene kontakt podatke:

 

Poslovno ime: Gorilla Sports Balkans

Adresa: Bulevar vojvode Stepe 16, 21000 Novi Sad

Broj telefona: +381 61 13 87 928

Ukoliko želite da nas kontaktirate putem e-maila kliknite ovde

 

Podaci koje prikupljamo:

Lični podaci nam govore ko ste vi, ime, prezime, adresa, e-mail adresa, broj telefona, preferirani jezik, adresa plaćanja, adresa isporuke, finansijske informacije ili druge informacije koje se tiču plaćanja, lozinke prilikom registracije koje služe kao zaštita Vaše privatnosti. Automatski podaci su podaci koje automatski sakupljamo svaki put kada ukucate adresu našeg vebsajta, kao što je vaša IP adresa, tip kompjutera koji koristite, veb pretraživač koji koristite, veb stranicu preko koje ste došli do našeg vebsajta, način na koji pregledate sadržaj na našem vebsajtu i proizvodi koje ste gledali. IP adresa je broj koji je dodeljen Vašem kompjuteru kada se konektujete na internet. Svaki put kada posetite naš vebsajt, naš server Vas automatski prepoznaje i preuzme ovu informaciju. Automatski podaci takođe uključuju i informacije generisane putem "kolačića" i "veb bikona".

 

Kada prikupljamo podatke o Vama putem osmatranja (npr. putem bezbednosnih kamera pri poseti naše prodavnice), mi to činimo zbog poštovanja zakonskih obaveza ili radi očuvanja legitimnih interesa kao što su Vaše osiguranje, i bezbednosti zaposlenih u kompaniji, zaštita Vaše lične, i imovine kompanije Gorilla Sports Balkans i bezbednosti naših IT i mobilnih sistema.

 

Kako i kada prikupljamo Vaše lične podatke?
 

Prikupljamo ih kada je to relevantno za potrebe Vas kao potrošača, ili za naše poslovanje (npr. kada kupujete i/ili naručujete proizvode, kada se registrujete za Gorilla Sports Balkans newsletter, kada kontaktirate Službu za podršku kupcima, kada popunjavate ankete za kupce ili nam date povratne informacije o našoj robi i uslugama, itd.).

 

Vaše podatke o ličnosti uglavnom dobijamo direktno od Vas, kada naručite određene proizvode ili usluge, popunite određeni formular, ili kada prikupimo podatke putem osmatranja (npr. putem bezbednosnih kamera).

 

Zapamtite da su ovo samo informacije o potencijalnim načinima upotrebe Vaših podataka o ličnosti, sa kojima se možete susresti prilikom posete našoj prodavnici i web-stranici, prilikom kupovine kod nas, odnosno prilikom korišćenja naših usluga. U svakom slučaju, prilikom prikupljanja ili obrade Vaših podataka o ličnosti, Gorilla Sports Balkans će Vas na transparentan način informisati o svrsi i pravnom osnovu obrade Vaših podataka, roku čuvanja podataka ili ako to nije moguće, o kriterijumima za njegovo određivanje, pravima u vezi sa obradom, o tome da li je davanje podataka o ličnosti zakonska ili ugovorna obaveza ili je davanje podataka neophodan uslov za zaključenje ugovora, kao i o automatizovanom donošenju odluke uključujući i profilisanje. U pojedinim slučajevima će nam dodatno biti potreban Vaš izričit pristanak kako bismo prikupili i obradili Vaše podatke.
Podaci su skladišteni na serverima koji se nalaze u Nemačkoj.


U koju svrhu i na osnovu kog pravnog osnova prikupljamo navedene podatke?

Podatke prikupljamo u svrhu kreiranje korisničkih naloga, obrada transakcija i komunikacija sa korisnicima. Vaše podatke koristimo kako bismo bolje razumeli Vaše potrebe, i pružili Vam bolju uslugu, za poboljšanje iskustva kupovine i samih proizvoda, u cilju zaključenja i izvršenja ugovora sa Vama, kao i u cilju poštovanja zakonskih obaveza, za direktan marketing u vidu slanja informacija o novim proizvodima, posebnim ponudama za koje mislimo da bi Vam bile interesantne, za interno vođenje raznih evidencija ili iz bezbednosnih razloga. Pravni osnov jeste Vas pristanak kao i potreba za izvršenje ugovora.


Zaštita podataka:

SSL ili TLS enkripcija


Iz bezbednosnih razloga i radi zaštite prenosa poverljivog sadržaja, kao što su nalozi ili upiti koje nam šaljete kao operateru sajta, ovaj sajt koristi SSL ili TLS enkripciju. Šifrovanu vezu možete prepoznati po tome što se adresna linija pretraživača menja iz "http://" u "https://"  i po simbolu katanca u pretraživaču. 
Ako je SSL ili TLS entripcija aktivirana, treće strane ne mogu čitati podatke koje nam šaljete.


 

Kolačići
 

Naša web-stranica koristi takozvanu tehnologiju kolačića. Kolačići ne oštećuju Vaš računar, tablet ili mobilni uređaj i ne sadrže viruse. Oni služe da našu ponudu učine prijatnijom, sigurnijom i efikasnijom.
Kolačići su male tekstualne datoteke koje se čuvaju na Vašem računaru, tabletu ili mobilnom uređaju kao i na Vašem pretraživaču. 

Postoje različite vrste kolačića, a obično se razvrstavaju po trajanju, domenu kome pripadaju i nameni.

Većina kolačića koje koristimo su takozvani kolačići sesije, koji se automatski brišu nakon Vaše posete. Oni dozvoljavaju praćenje akcije korisnika tokom sesije web browsera. Sesija web browsera počinje kada korisnik otvori prozor web broswera i završava kada taj isti zatvori. 

Trajni kolačići ostaju skladišteni na Vašem uređaju dok ih ne obrišete. Oni se aktiviraju svaki put kada korisnik poseti web lokaciju koja je kreirala taj određeni kolačić. Ti kolačići nam omogućavaju da prepoznamo Vaš pretraživač prilikom Vaše sledeće posete. 

Kolačići prve strane su postavljeni od strane server domena koji je posećen. Kolačići treće strane su postavljeni sa domena različitog od onog koju je korisnik posetio.

Prema nameni kolačići mogu biti nužni ako potpomažu osnovne tehničke karakteristike web-stranice, funkcionalni za poboljšanje korisničkog iskustva, analitički za analizu upotrebe stranica i marketinški za praćenje interesa pojedinog korisnika.

Kolačići nisu:
- Namenjeni špijuniranju korisnika i NE prate sve što korisnik radi;
- Maliciozni kod, niti virus;
- Vezani za neželjene poruke;
- U stanju da prate Vaše komande na tastaturi (ne čuvaju Vaše šifre).
- Kolačići su jedino i isključivo namenjeni analitici i reklamiranju.

Gorilla Sports koristi sledeće kolačiće:

PRIVREMENI KOLAČIĆI - u pitanju su kolačići koji ističu i koji se automatski brišu kada korisnik zatvori internet pretraživač. Gorilla Sports web-stranica koristi privremene kolačiće, kako bi se korisnicima omogućio pristup sadržaju i komentarisanju. (stvari koje morate učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na web-stranicu).

TRAJNI KOLAČIĆI - u pitanju su kolačići koji ostaju u pretraživaču dok ne isteknu ili dok ih korisnik ručno ne izbriše. Gorilla Sports web-stranica koristi trajne kolačiće, u cilju boljeg razumevanja navika korisnika i u cilju poboljšanja web-stranice prema navikama određenog korisnika. Prethodno pomenuta informacija je anonimna - individualni podaci korisnika nisu vidljivi. Maksimalno trajanje ovih kolačića je godinu dana.

NEOPHODNI KOLAČIĆI – u pitanju su kolačići, koji su oni koji su striktno neophodni za rad web-stranice. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može da radi ispravno. Iz tog razloga, za ove kolačiće se ne traži pristanak korisnika. Ovi kolačići su bitni za osnovne radnje web-stranice, tako što podržavaju bitne funkcije kao što su korpa za kupovinu i tehničke operacije web-stranice, kako bi se omogućilo njegovo očekivano funkcionisanje.

ANALITIČKI KOLAČIĆI – u pitanju su kolačići, koji Gorilla Sports-u omogućuju veb analitiku, tj. analizu upotrebe naših stranica i merenje posećenosti, koju Gorilla Sports sprovodi kako bi se poboljšao kvalitet i sadržaj ponuđenih usluga. Za navedeno Gorilla Sports koristi Google Analytics sastav i kolačiće _gat, _ga i _gid. Gorilla Spots će koristiti navedene kolačiće samo ukoliko korisnik da svoju saglasnost. Kolačići _gat i _gid uklanjaju se po zatvaranju internet pretraživača dok kolačić _ga ostaje sačuvan na internetu i ne briše se, odnosno ne ističe automatski. Ukoliko korisnik ne želi da se pomenuti kolačić čuva, možete izmeniti podešavanja kolačića prema uputstvima na sledećem linku: https://tools.google.com/ dlpage/gaoptout

MARKETINŠKI KOLAČIĆI – koriste se kako bi se korisnicima prikazivali relevantni oglasi. Gorilla Sports koristi Google Analytics kolačiće ads/ga-audiences i collect, te Facebook kolačiće fr i tr.
Gorilla Sports ne koristi kolačiće niti slične tehnologije za praćenje interesovanja korisnika i slanje marketinških materijala.

Kolačići treće strane

Postoji nekoliko eksternih servisa koji korisniku skladište limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane Gorilla Sports web-stranice, ali neki služe za normalno funkcionisanje određenih mogućnosti, koji korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Gorilla Sports trenutno omogućuje:

Merenje posećenosti:

Gorilla Sports koristi servis za merenje posećenosti, Google Analytics i Facebook Pixel
Google politiku privatnosti u pogledu Google analitike možete pronaću putem linka: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html
Facebook politiku privatnosti možete pronaći na sledećem linku: https://www.facebook.com/privacy/explanation

Kako onemogućiti kolačiće?

Prilikom prvog pristupa, Gorilla Sports web-stranica će zatražiti saglasnost korisnika za korišćenje kolačića koji nisu nužni (npr. funkcionalnih ili analitičkih kolačića).
U svakom trenutku korisnik može da isključiti kolačiće koji nisu nužni te se oni neće čuvati na uređajima korisnika. Postavke kolačića se mogu kontrolisati i konfigurisati u internet pretraživaču korisnika. Za informacije o postavkama kolačića potrebno je odabrati opciju “pomoć” na internet pretraživačima:
Chrome
Firefox 
Internet Explorer 9 
Internet Explorer 7 i 8
Opera (stranica na engleskom jeziku)
Safari (stranica na engleskom jeziku).
Ako se kolačići onemoguće, korisnici možda neće moći da koriste određene funkcionalnosti na Gorilla Sports web-stranici.

Dodatne informacije oko isključivanja kolačića:

Trenutno postoji nekoliko web-stranica, koji služe za isključivanje čuvanja kolačića za različite servise.
Više se možete informisati na sledećim linkovima:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/

Spoljne veze:

Korišćenjem spoljnih veza na našoj web-stranici, (npr. društvene mreže Facebook, Instagram, YouTube,TikTok, itd) korisnici će biti preusmereni na spoljne domene, koji mogu koristiti kolačiće, ali na koje Gorilla Sports web-stranica nema uticaja. Podatke prikupljene uz pomoć kolačića i sličnih tehnologija na tim domenima Gorilla Sports ne dobija od njihovih vlasnika ili zastupnika. Za više informacija o korišćenim kolačićima i mogućnostima upravljanja, molimo korisnike da provere izjave i pravila o kolačićima na posećenim domenima.
Možete da podesite Vaš pretraživač tako da budete informisani o podešavanju kolačića i dozvolite kolačiće samo u pojedinim slučajevima, isključite prihvatanje kolačića za pojedine slučajeve ili uopšte i aktivirate automatsko brisanje kolačića kada zatvorite pretraživač. Ukoliko su kolačići deaktivirani, funkcionalnost ove web-stranice može biti ograničena.


 

 

Pravo na privatnost

Imate sledeća prava u vezi sa obradom Vaših podataka o ličnosti:

- pravo da dobijete potvrdu da li obrađujemo Vaše podatke o ličnosti
- pravo pristupa Vašim podaciima o ličnosti
- pravo na ispravku Vaših podataka o ličnosti u slučaju greške
- pravo da zahtevate prekid obrade Vaših podataka o ličnosti
- pravo na brisanje Vaših podataka o ličnosti
- pravo da zatražite prenos podataka o ličnosti kod drugog pružaoca usluge

Sva Vasa prava možete ostvariti ako nas kontaktirate na sledeće načine:

 

  • Poslovno ime: Gorilla Sports Balkans
  • Adresa: Bulevar Vojvode Stepe 16, 21000 Novi Sad
  • Broj telefona: +381 61 13 87 928


Ukoliko želite da nas kontaktirate putem e-maila kliknite ovde

U svakom trenutku imate pravo na uvid i pristup vašim podacima, njihovoj kopiji kao i zahtevanju brisanja istih.

Gorilla Sports Balkans naročito vodi računa, da Vaši podaci o ličnosti ne budu ustupljeni neovlašćenim licima. Upravo zbog toga, unutar naše kompanije, pristup podacima, koje ste nam stavili na raspolaganje, imaju samo oni sektori odnosno oni zaposleni kojima su isti neophodni za ispunjenje svrhe za koju su podaci o ličnosti prikupljeni, a kojima je u opisu posla obrada podataka o ličnosti.

 

Pored naših zaposlenih, u cilju pružanja određenih usluga, vaše podatke možemo da ustupimo trećim licima koji pružaju usluge u ime Gorilla Sports (npr. kurirske službe, služba reklamacija, IT partneri koji se bave održavanjem web-stranice).

 

U svim ovim slučajevima naš odnos sa eksternim parterima i način zaštite i postupanja sa Vašim podacima o ličnosti obezbedili smo ugovorima u skladu sa Zakonom.

 

Sve prikupljene informacije o Vama prilikom online kupovine su sigurne i nećemo ih ni pod kojim uslovima zloupotrebiti niti prodavati na tržištu, što Vam osigurava potpuno sigurno i bezbedno poslovanje i saradnju sa Gorilla Sports . Svi naši zaposleni (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje svih načela zaštite podataka o ličnosti.

 

Gorilla Sports preduzima sve mere kako bi maksimalno osigurala lične podatke. Ti podaci su brižljivo osigurani od gubitka, uništavanja, izmena, falsifikovanja, manipulacije i neovlašćenog pristupa ili upotrebe.

 

Gorilla Sports web-stranica moze sadržati linkove ka, i od sajtova trećih lica. Ova Politika se primenjuje samo na ovaj sajt, tako da, kada se povežete sa drugim sajtovima, trebalo bi da pročitate politike privatnosti na datim sajtovima. Gorilla Sports ne preuzima odgovornost za obradu podataka o ličnosti od strane trećih lica do koje je došlo upućivanjem sa Gorilla Sports sajta.

 

Gorilla Sports preporučuje svim roditeljima ili starateljima da decu uče bezbednom i odgovornom postupanju sa ličnim podacima na Internetu. Maloletnici ne bi trebalo da otkrivaju svoje lične podatke Gorilla Sports bez prethodne dozvole roditelja ili staratelja. Gorilla Sports nikada neće namerno uzimati lične podatke od maloletnika, niti ih na bilo koji drugi način koristiti, niti ih ustupiti trećim licima bez dozvole.

Nadležni organ za zaštitu podataka o ličnosti je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije. Organu se možete obratiti na adresi Bulevar kralja Aleksandra 15, 11000 Beograd, Republika Srbija, mejlom na office@poverenik.rs ili telefonom na +381 11 3408 900 

 

TEXT_TW_LOADING