Standardne šipke 30 mm

Standardne šipke fi30 za raznovrstan trening

Duge šipke s razlogom postaju deo skoro svakog plana treniranja i lako se kombinuju sa diskovima iz naše kolekcije.

Duge šipke se mogu naći u raznim verzijama. Svaki novi kupac se zbog toga suočava sa mnogim pitanjima u vezi ove poznate opreme. Već duže vreme to nije više samo šipka koju sportisti koriste tokom vežbanja na benč klupi.
Za koje vežbe se koriste u stvari duge šipke? Šta treba uzeti u obzir prilikom kupovine? Koji dodaci su potrebni? Pokušaćemo da vam otkrijemo!


Klasične vežbe sa dugom šipkom
Verovatno najpoznatija vežba sa dugom šipkom je dizanje na benč klupi. Ovo je zapravo najbolja kombinacija za treniranje mišića grudnog koša. U zavisnosti od pozicije ruku ujedno zatežete i druge mišiće. Ovo je samo jedan od načina kako se može vežbati sa dugom šipkom. Sledeće vežbe su takođe pogodne za ovaj rekvizit: 

  • Treniranje mišića bicepsa uz savijanje ruku u laktovima
  • Čučnjevi sa šipkom na vratu

 

EZ šipke kao jedna vrsta duge šipke
Mnoge sportiste duga šipka asocira još uvek na klasičnu ravnu šipku iako to davno više nije. Jer u ovu grupu spadaju i razne EZ šipke. One se odlikuju manje ili više zakrivljenim oblikom. Zbog ovog karakterističnog oblika savršeno se prilagođavaju položaju zglobova i tako sprečavaju preopterećenje u toj oblasti.
 

Na šta bi trebalo obratiti pažnju prilikom kupovine duge šipke?
Kao što je već gore napomenuto ne postoji jedna standardna verzija duge šipke. Modeli se ne razlikuju samo na osnovu njihovog oblika već i po: 

  • Dužini
  • Prečniku
  • Načinu osiguravanja diskova (zvezdaste matice sa navojem ili sigurnosne opruge) 

Ako već posedujete neke diskove pogledajte obavezno prečnik njihovog otvora i uskladite ga sa novom šipkom. 
 

Duga šipka u setu
Da li vam je bitno da ste tokom treninga što fleksibilniji? Pogledajte onda razne setove koji vam stoje na raspolaganju. U svaki set su uključene dve ili čak više šipki, što če vaš trening učiniti još interesantnijim. Tako možete između ostalog naći set od EZ šipke i duge ravne šipke ili duge šipke i kratke šipke. Veći broj šipki međutim zahteva i određeno mesto za skladištenje. Zato kod nas možete naći i odgovarajući stalak za njih. Obratite jedino pažnju na njegovu maksimalnu nosivost. 

TEXT_TW_LOADING