Oprema za boks

Oprema za boks 

Pored vreće za boks, koja se smatra osnovom, postoji još niz dodataka koji poboljšavaju trening i čine ga efikasnijim.

Oprema za boks se prenstveno koristi kako biste zaštitili sebe i svog protivnika. Zato je izuzetno važno da ova oprema bude napravljena od najkvalitetnijih materijala. Bez obzira da li se ovim sportom bavite kod kuće ili u teretani, uz odgovarajuću opremu vaš trening će biti još zanimljiviji. 


Fokuseri 
Boks uz klasični sparing je uvek izazovan. Pritom je cilj da pogodite protivnika pravo u fokuser koji ga štiti i ublažava vaše udarace. Preporučljivo je nositi zaštitu za glavu koja je dostupna u različitim veličinama. 

 
Za više kondicije - Vijače
Vijače nisu samo za decu. Daleko od toga! Preskakanje vijače je jedan od najefikasnijih načina da poboljšate vašu izdržljivost. Bilo da ste već zagrejani ili tek počinjete sa treningom, vijača će znatno uticati na vašu kondiciju. Trebalo bi napomenuti da ova vežba dodatno opterećuje vaša kolena, a ako vam klasična vijača ne predstavlja više nikakav izazov, trebalo bi da probate vijaču sa dodatnim opterećenjem. Na taj način je fokus ne samo na mišićima nogu, nego i na gornjem delu tela.

 
Lanci za kačenje vreće
Ukoliko trenirate kod kuće, lanci su nezaobilazan deo opreme. Oni su prilagođeni odgovarajućoj veličini i težini bokserske vreće i obezbeđuju njenu stabilnost. Sa kvalitetnim lancima ne morate brinuti o vašoj bezbednosti, bez obzira na jačinu udarca. 


Boks oprema u setu
Ukoliko ste početnik i niste sigurni koji set je naidealniji za nas, pogledajte naš asortiman. Mi vam nudimo klasičan set za početnike koji predstavlja odličnu osnovu. Svoj set možete vremenom dopuniti proizvodima koji su vam dodatno potrebni. Set čine:

  • Bokserska vreća
  • Bokserske rukavice
  • Bandažeri

U nekim setovima se mogu naći i vijače koje su idealne za poboljšanje kondicije. 


Dodatna oprema
Danas je dostupna raznovrsna dodatna oprema za boks, ali da li je neophodno posedovati sve? Za početak, dovoljno je krenuti sa vrećom za boks i bokserskim rukavicama. Da biste usavršili udarce i poboljšali kondiciju trebalo bi da vam treninzi budu raznoliki. Rukavice uvek moraju biti udobne, kao i odeća u kojoj trenirate, jer udobnost je najvažnija tokom svakog treninga. 

TEXT_TW_LOADING