Uslovi korišćenja

Dobrodošli na internet stranicu Gorilla Sports Balkans DOO

Ukoliko nastavite da pretražujete i kupujete na našoj web-stranici pristajete da budete saglasni sa našim uslovima korišćenja kao i sa Politikom privatnosti.

Gorilla Sports Balkans, matični broj 21625566, Bulevar vojvode Stepe 16, 21000 Novi Sad je vlasnik ove web-stranice. Izraz Vi se odnosi na korisnika odnosno kupca sa naše web-stranice.

 

Svi proizvodi na Gorilla Sports Balkans web-stranici su dizajnirani za kućnu upotrebu i nose garanciju samo za istu. Svaka druga upotreba ne podleže garanciji.

 

Načini plaćanja

  
Vaše porudžbine plaćate pouzećem odnosno direktno kuriru prilikom isporuke.

Za vise informacija posetite našu stranicu Načini plaćanja (koja je sastavni deo ovih uslova)

 

Cene

 

Svi artikli se prodaju po cenama sa web-stranice. Sve cene su izražene u dinarima (RSD) i uključuju PDV (20%). Naš poreski identifikacioni broj je 112196668.

Cene ostaju na snazi dok ne objavimo nove cene na web-stranici. 

 

Iako nastojimo da sve cene budu tačne nekada se može desiti greška. Ako otkrijemo grešku u ceni proizvoda koji ste kupili, kontaktiraćemo Vas u najkraćem mogućem roku i dati Vam mogućnost da ponovo potvrdite svoju porudžbinu po tačnoj ceni ili je otkažete. Ako Vas ne možemo kontaktirati ili ne dobijemo povratnu informaciju od Vas, smatraćemo da je porudžbina otkazana. U slučaju otkazivanja, biće Vam vraćen pun iznos. 

 

Rok isporuke
 

Naše pošiljke u Srbiji šaljemo kurirskom službom City Express DOO  - Member of Austrian Post International Group; predstavlja lidera za dostavu pošiljaka na celoj teritoriji Srbije.

 

Dostava je besplatna na celoj teritoriji Republike Srbije.

 

Uobičajeno vreme dostave je:

 
  • za Beograd, Novi Sad i okolinu 2 radna dana od trenutka poručivanja
  • za ostatak Srbije do 5 radnih dana
 

Bitno je da ostavite ispravan broj telefona prilikom poručivanja kako bi isti mogao da bude prosleđen kurirskoj sluzbi i u slučaju da treba da Vas kontaktiramo.

 

Za više detalja pogledajte našu stranicu Isporuka (koja je sastavni deo ovih uslova)

 

Pravo na odustajanje 

 

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014,6/2016 i 44/2018) - u daljem tekstu: Zakon, kupovina preko naše prodajne internet stranice www.gorillasports.rs smatra se prodajom na daljinu.

 

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

 

Zakon o zaštiti potrošača ne predviđa mogućnost povrata sledeće robe:

  • robe koja je podložna pogoršanju kvaliteta ili ima kratak rok trajanja
  • zapečaćene robe koja se ne može vratiti zbog zaštite zdravlja ili higijenskih razloga i koja je otpečaćena nakon isporuke
 

Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu.

 

Obrazac Izjave o odustanku od ugovora se dostavlja na e-mail adresu: podrska@gorillasports.rs

 

Ukoliko kupac kontaktira prodavca u želji da odustane od porudžbine pre nego što je ona poslata, porudžbina će odmah biti otkazana a kupcu vraćen novac. 

 

Ukoliko odustane od ugovora nakon što je porudžbina poslata, kupac ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Kupac treba da nas kontaktira u roku od 14 dana od isporuke. Novac se kupcu vraća po prijemu proizvoda / ili slanje novog proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.

 

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti.

 

Prilikom povraćaja robe istu je obavezno vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i neoštećenom originalnom pakovanju.

 

Troškovi transporta povraćaja robe padaju na teret kupca.

 

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

 

Zadržavamo pravo da otkažemo porudžbinu ukoliko:

  • Stavke porudžine nisu dostupne
  • Ukoliko nam ne platite
  • Ne ispoštujete bilo koju drugu obavezu koja je u skladu sa ovim uslovima i odredbama.

U tom slučaju kupac je obavešten pismeno putem e-maila o otkazivanju.

 

Ukoliko kupac nakon što je naručio određeni proizvod putem Gorilla Sports Balkans internet prodavnice i poružbenica mu je potvrđena od strane iste, ne preuzme pošiljku, nakon dva pokušaja dostavljanja od strane kurirske službe sa kojom Gorilla Sports Balkans ima zaključen Ugovor o pružanju ekspresnih usluga u unutrašnjem saobraćaju, smatra se da kupac nije odustao od ugovora u smislu čl. 28 Zakona o zaštiti potrošača. U skladu sa Zakonom o obligacionim odnosima, ukoliko kupac ne preuzme naručene artikle, ugovor o prodaji se raskida zbog povrede ugovorne obaveze preuzimanja stvari i isplate kupoprodajne cene od strane kupca, te prodavac ima pravo na naknadu štete koju zbog toga trpi, prema opštim pravilima o naknadi štete. Obaveza naknade štete se smatra dospelom od trenutka nastanka štete. Dakle, u slučaju nepreuzimanja pošiljke, kupac je dužan da prodavcu nadoknadi nastalu štetu, u visini troškova transporta.

Za više informacija posetite stranicu
Pravo na odustajanje i reklamacije

Procedura za povraćaj sredstava

 

Prodavac je dužan da kupcu bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.

 

Gorilla Sports Balkans prihvata vraćanje samo one robe koja je potpuno nova i u originalnom stanju i ambalaži, uz prateći račun ili fakturu. Pod takvim uslovima, Gorilla Sports Balkans će nadoknaditi iznos plaćen za vraćene proizvode u roku od 14 dana od dana prijema takvih proizvoda.

Troškovi transporta povraćaja robe padaju na teret kupca.

 

Ukoliko su ispunjeni napred navedeni uslovi, preduzećemo potrebne aktivnosti kako bi Vam se na Vaš tekući račun uplatila sredstva. Povraćaj sredstava se vrši isključivo uplatom na dinarski tekući račun i nije moguće slati novac po kuriru u gotovini.

 

Garancija
 

Garancija je propisana Zakonom o zaštiti potrošača (Sl.glasnik RS,.br.62/2014 i 6/206-dr.zakon)

Svi proizvoda Gorilla Sports Balkans proizvedeni su po najvišim standardima. 

NAPOMENA: Garancija na kućnu fitnes opremu se ne izdaje za fitnes klubove, teretane i ostale komercijalne ustanove.

 

Privatnost

 

Vodimo politiku privatnosti u vezi sa podacima koje prikupljamo o Vama. Za potpune detalje o ovome posetite našu stranicu Politika privatnosti  (koja je sastavni deo ovih uslova)

 

Sigurnost 

 

Sve finansijske transakcije na našoj web-stranici su potpuno sigurne. Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke.

Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

*Unos i provera podataka isključivo se obavljaju između korisnika kartice i banke Intese, a Internet trgovac nema uvid u podatke koji se razmenjuju.

 

Sva plaćanja se biti obavljena u dinarima (RSD). Ukoliko se plaća platnim karticama inostranih banaka izdavalaca, dinarski iznos transakcije će biti kovertovan u settlement valutu banke (EUR) prema kursu Narodne Banke Srbije. Pri zaduživanju Vaše platne kartice, već konvertovan iznos će se konvertovati u Vašu lokalnu valutu, prema kursu koji primenjuju operatori platnih kartica.

 

Korišćenje web-stranice

 

Korišćenje ove web-stranice podleže sledećim uslovima:

 

Sadržaj stranice:

Ova web-stranica služi samo za Vaše opšte informacije i za Vašu upotrebu. Podložna je promeni bez prethodnog obaveštenja. Stranica takođe koristi kolačiće za nadgledanje postavki pregledanja. Ni Gorilla Sports Balkans niti bilo koja treća strana ne pruža nikakvu garanciju u pogledu tačnosti, pravovremenosti, performansi, potpunosti ili prikladnosti informacija i materijala pronađenih ili ponuđenih na ovoj web-stranici.  Potvrđujete da takve informacije i materijali mogu sadržati netačnosti ili greške i izričito isključujemo odgovornost za sve takve slučajeve u najvećoj mogućoj meri dozvoljenoj zakonom. Korišćenje bilo kojih informacija ili materijala na ovoj web-stranici je u potpunosti na sopstvenu odgovornost, za šta Gorilla Sports Balkans neće biti odgovorna. 

 
Ova stranica sadrži materijal koji je u našem vlasništvu ili sa licencom za Gorilla Sports Balkans. Taj materijal uključuje ali se i ne ograničava na dizajn, izgled i grafiku. Reprodukcija je zabranjena osim u skladu sa napomenom o autorskim pravima, koja je deo ovih odredbi i uslova. Svi brendovi reprodukovani na ovoj stranici koji nisu u vlasništvu ili licencirani operateru su naznačeni na web-stranici. 

Neovlašćeno korišćenje ove web-stranice može dovesti od zahteva za naknadu štete i/ili biti krivično delo. 

S vremena na vreme ova web-stranica može da sadrži i linkove do drugih web-stranica. Ti linkovi su dati rade Vaše bolje informisanosti. Gorilla Sports Balkans ne snosi odgovornost za sadržaj povezanih web-stranica. 

Vaše korišćenje ove web-stranice i svi sporovi koji nastanu iz te upotrebe podležu zakonima Republike Srbije. 

 

Autorska prava

 

Ova web-stranica i njen sadržaj su autorska prava Gorilla Sports Balkans ©2021 - sva prava zadržana.

 

Zabranjena je bilo koja redistribucija ili reprodukcija dela ili celog sadržaja u bilo kom obliku osim sledećeg: 

  • Možete odštampati ili preuzeti na lokalni hard disk odlomke samo za ličnu i nekomercijalnu upotrebu.
  • Mozete kopirati sadržaj pojedinim trećim licima za njihovu ličnu upotrebu ali samo ako priznate web-stranicu kao izvor materijala
  • Ne smete, osim uz naše izričito pismeno odobrenje distribuirati ili komercijalno ekspolatisati sadržaj.

Ne smete ga prenositi niti skladištiti na bilo kojoj drugoj web-stranici ili drugom obliku. 
 

TEXT_TW_LOADING